Gespecialiseerde aanbieders van pelletkachels zijn:

Pelletkachel

Met een pelletkachel kun je stoken met hout met het gemak van een gaskachel en de voordelen van een centrale verwarming.

MCZ pellethaard

Een pelletkachel geeft de voordelen van een centrale verwarming, maar is een kachel. De kachel is op tijd reguleerbaar, wat betekent dat je de kachel op een bepaald tijdstip aan of uit kan laten gaan. Ook reguleert de pelletkachel zelf de brandstof, en hoef je hem alleen maar op tijd bij te vullen met pellets. Daarnaast hebben pelletkachels een controleerbare warmte en een hoog rendement door een gesloten verbrandingssysteem. Ook is een pelletkachel uitermate milieuvriendelijk. De kachel brandt op pellets van geperste houtkorrels, afkomstig van afvalhout of zaagsel. Doordat de kachel veel warmte afgeeft in korte tijd en geen gas of cv-leidingen nodig heeft, is de pelletkachel geschikt voor het gebruik in ruimtes die niet vaak worden gebruikt, zoals bijvoorbeeld vakantiehuisjes. Wel is er een netspanning nodig.

Morsø vrijstaande pelletkachel

Fero.be leaderboard

MCZ pelletkachel

Kenmerken van een pelletkachel

Bij pelletkachels is de temperatuur in te stellen, doordat de kachel zichzelf vult met pellets. Daardoor geeft een pelletkachel het gemak van een centrale verwarming. Ook heeft een pelletkachel een hoog rendement en weinig onderhoud nodig. Daarnaast heb je door het gesloten systeem geen last van rook in de kamer. Wel zijn pellets relatief duur. Het is daarom vaak voordeliger om een grotere hoeveelheid pellets aan te schaffen en te bewaren.


Kenmerken pelletkachel

  • temperatuur is regelbaar
  • hoog rendement
  • weinig onderhoud vereist
  • geen rook in de kamer
MCZ pellethaard

Als je meer wil weten over kachels kan dat op de pagina’s over kachelsvrijstaande houtkachels en accumulerende kachels. Ben je op zoek naar een andere soort kachel of haard? Bekijk dan een overzicht van verschillende soorten haarden en kachels.

Deel dit artikel