Gespecialiseerde aanbieders van elektrische haarden zijn:

Elektrische haard: Gemakkelijk en divers

Een elektrische haard zorgt voor warmte en gezelligheid door de steeds realistischer wordende vlammen. Elektrische haarden zijn ideaal om snel een ruimte korte tijd te verwarmen. Met één druk op de knop kan de haard aan- of uitgezet worden. Er is alleen een stopcontact nodig om de elektrische haard haard te gebruiken, wat ideaal is wanneer er geen rookkanaal aanwezig is, zoals bijvoorbeeld in een appartement.

Faber Elektrische haard
Faber Elektrische haard

Bij een elektrische haard is het vuur in de haard niet echt. Door nieuwe technieken waarbij gebruikt wordt gemaakt van lampen, waterdamp, spiegels en lichtprojectie kan een driedimensionaal beeld van vlammen worden gecreëerd. Op deze manier wordt het beeld van een vuur gemaakt dat tegenwoordig bijna niet van echt te onderscheiden is. Om het vuur nog meer op een echt houtvuur te laten lijken, liggen in de haard namaak houtblokken of kolen.


Elektrische haard Ruby Fires

Er zijn veel verschillende soorten elektrische haarden verkrijgbaar, zoals vrijstaande haarden, hangende haarden en inbouwhaarden. Daarnaast wordt de elektrische haard in verschillende stijlen gemaakt, van klassiek tot modern. Met een schouw kun je meer nadruk leggen op je haard. De haard valt dan extra op in de ruimte. Doordat er verschillende soorten schouwen bestaan, gemaakt van verschillende materialen, kun je hiermee alle kanten op.


Elektrische haard Faber
Elektrisch haardvuur Faber

Fero.be leaderboard

Elektrische haard Ruby Fires

Kenmerken van een elektrische haard

Een elektrische haard is heel gebruiksvriendelijk. Je hoeft alleen maar op de knop te drukken om de haard te laten branden. Ook is een elektrische haard veilig en zijn er weinig aanpassingen in huis voor nodig: er zijn geen buizen met water in de muren nodig zoals bij een centrale verwarming, ook is er geen gasleiding, rookkanaal en schoorsteen nodig. Daarnaast heeft een elektrische haard of kachel weinig onderhoud nodig en is de prijs van een elektrische kachel laag. De vlammen van elektrische haarden zijn geen echte vlammen, wat vaak als minder sfeervol wordt ervaren. Door nieuwe technieken zien de vlammen er wel redelijk echt uit. Ook met namaak houtblokken in de haard wordt een echt houtvuur nagebootst. Een elektrische kachel is duur om te gebruiken en daarom niet geschikt als hoofdverwarming. Alleen wanneer de kachel maar korte tijd wordt gebruikt, is deze geschikt als bijverwarming in een ruimte, omdat de kachel snel een ruimte kan verwarmen. Als je toch een elektrische haard als hoofdverwarming wil gebruiken, kun je het beste kiezen voor een accumulerende kachel die wordt gebruikt in combinatie met een nachttarief voor de elektriciteit. De kachel wordt dan ’s nachts verwarmd, en deze warmte wordt opgeslagen in de kachel en overdag afgegeven. Maar ook dan is een elektrische accumulerende kachel duur in vergelijking met accumulerende kachels die branden op een andere brandstof.Kenmerken elektrische haard

  • gebruiksvriendelijk
  • veilig
  • makkelijk en snel te installeren
  • weinig onderhoud
  • lage kostprijs
  • duur in gebruik en daarom niet geschikt als hoofdverwarming

Elektrische haard Faber
Elektrische haard Faber

Ben je op zoek naar een andere soort haard? Bekijk dan een overzicht van verschillende soorten haarden en kachels.

Elektrische inbouwhaard Faber

Deel dit artikel