Gespecialiseerde aanbieders van antieke schouwen zijn:

Antieke schouw:
Karakteristieke en unieke omlijsting om een haard

Bij het aanschaffen van een schouw voor bij je haard kun je kiezen voor een nieuw exemplaar maar ook voor een unieke, antieke schouw.

't Achterhuis antieke schouw

Als je je woning en haard nog meer karakter wil geven, kun je kiezen voor een antieke schouw. Dit is een schouw die gemaakt kan zijn van verschillende soorten materialen en afkomstig is van een oude haard. Materialen waar een antieke schouw van gemaakt kan zijn, zijn onder andere marmer, zandsteen en hout. Kalksteen, witsteen, Bourgondische steen of Franse steen zijn synoniemen voor zandsteen. De schouwen zijn afkomstig van oude huizen, boerderijen, kastelen, herenhuizen of landhuizen. De schouwen worden uit deze huizen gehaald en waar nodig gerenoveerd. De antieke schouw kan afkomstig zijn uit verschillende stijlperiodes. Op deze manier kan je jouw woning of ruimte extra karakter geven. Wanneer je een oud huis renoveert en weer terug wil brengen naar een bepaalde stijl of tijd, is zo’n antieke schouw perfect. Ook wanneer je juist een nieuwbouwwoning meer karakter wil geven kan je kiezen voor een antieke schouw. De mogelijkheden zijn oneindig, en je hebt altijd een uniek en origineel exemplaar.


Achterhuis historische bouwmaterialen

Jan van IJken Oude Bouwmaterialen bv schouw
Jan van IJken Oude Bouwmaterialen bv antieke schouw
Jan van IJken Oude Bouwmaterialen bv antieke schouw
Jan van IJken Oude Bouwmaterialen bv antieke schouw

Kenmerken antieke schouw

  • legt nadruk op de haard
  • uniek
  • geeft karakter aan de haard
  • afkomstig uit verschillende stijlperiodes

Jan van IJken Oude Bouwmaterialen bv antieke schouw

Je kunt op deze pagina meer lezen over schouwen en plateau’s. Ben je naast een schouw op zoek naar een haard of kachel? Bekijk dan een overzicht van verschillende soorten haarden en kachels.

't Achterhuis antieke schouwen

Deel dit artikel